Test caption image cover [champ légende] NL

Rue de l'Association 20
1000
Openen in Google Maps

www.arc-culture.be/structure-de-l-arc/

ARC - Action et Recherche CulturellesEmail: communication@arc-culture.bePhone: 022196888

8h30 à 17h00

Het ARC is een nascholingsvereniging die actief is in as 1 (participatie, actie) en in as 3.2 (analyseren en onderzoeken).

De vereniging is in 1978 ontstaan ​​uit de wil van de stichtende leden om een ​​instrument op te zetten voor verdediging, expressie en reflectie in culturele aangelegenheden. Meerdere lokale groepen mensen, geïnteresseerd in cultuur en geïnspireerd door de principes van participatie, solidariteit en verantwoordelijkheid, worden gevormd in Brussel en Wallonië om sociaal-culturele activiteiten te creëren voor alle doelgroepen. Het doel: de toegang tot cultuur voor iedereen vergemakkelijken.

Het ARC, een vereniging voor permanente vorming, telt vandaag drie gefedereerde entiteiten, een tiental lokale afdelingen en een algemeen secretariaat. Het algemeen secretariaat neemt naast zijn coördinerende taken en zijn onderzoeksactie ook deel aan de productie van permanente vormingsactiviteiten. Bovendien herbergt het vanwege zijn ligging ook de Brusselse local.

De gefedereerde entiteiten spelen een coördinerende rol op hun grondgebied en geven door aan het secretariaat-generaal. De drie gefedereerde entiteiten zijn: Arc Bruxelles – Arc Liège – Arc Namur

In de Marollen voert het ARC de volgende activiteiten uit:

https://lesmarolles.be/news/club-informatique/

https://lesmarolles.be/news/informaticien-public/

Share