Test caption image cover [champ légende] NL

Boulevard Poincaré 68
1000
Openen in Google Maps

samusocial.be/

Email: info@samusocial.bePhone: 080099340

Samusocial verstrekt kosteloos noodhulp (onderdak, mobiele hulpteams, geneeskundige verzorging en psychosociale begeleiding) aan de daklozen van Brussel. Ons doel ? Het lijden van de opgevangen persoon verlichten en deze een gepersonaliseerde begeleiding voorstellen naar oplossingen weg van de straat. 

Wij verstrekken onmiddellijke hulp via het optreden van onze mobiele hulpteams of in onze centra voor noodopvang. Maar het uitgangspunt daarbij is steeds een begeleidingsperspectief, soms zelfs op zeer lange termijn om zo te komen tot realistische oplossingen om de opgevangen personen weg te helpen van de straat.

Samusocial heeft meerdere opvangvoorzieningen uitgebouwd om begeleiding en omkadering te kunnen verzorgen die zo goed als mogelijk is aangepast aan de toestand van de opgevangen persoon.

Onze opvang voorzieningen

  • De twee noodopvangcentra – waarvan een is gelegen in het centrum van Brussel – zorgen voor een onmiddellijke opvang van mensen die op zoek zijn naar onderdak.
  • Step Forward (Housing First) Het initiatief ‘Housing First’ is gericht op 18- tot 25-jarigen en maakt een onmiddellijke overstap van het leven op straat naar een privéwoning mogelijk. Zodra de jongere opnieuw huisvesting heeft, krijgt hij begeleiding om de problemen op te lossen die hem op straat deden belanden.
  • Het familieopvangcentrum biedt een tweedelijnsopvangplaats aan waar gezinnen na de noodopvang terecht kunnen. De meeste gezinnen worden zo in een apart centrum opgevangen om de confrontatie met een publiek met andere problemen te vermijden.
  • Het centrum MediHalte biedt opvang aan daklozen van wie de gezondheidstoestand vereist dat ze medische zorgen ondergaan die gewoonlijk thuis worden verstrekt. De gezondheidstoestand en de kwetsbaarheid bepalen de voorrang van de opvang.
  • Het opvangplan voor asielzoekers: Samusocial heeft van het agentschap Fedasil een mandaat gekregen om de opvangcentra voor asielzoekers in het Brussels Gewest te beheren. Met deze beschikking zorgt Samusocial ervoor dat de opvangcapaciteit voor daklozen in stand wordt gehouden.

 

Share