Test caption image cover [champ légende] NL

26 Rue des Capucins
1000
Openen in Google Maps

Antoine

Le magasin est ouvert les jeudis et vendredis de 14h à 18h. Les collectes à domicile se font les mardis, mercredis et jeudis matin de 9h - 12h sur RDV uniquement.

Troc & Brol – Local Récup’

Troc & Brol is het nieuwe recup-lokaal in de Marollen! Een uniek antwoord van de dienst Openbare Netheid van de Stad Brussel op een vraag van de inwoners van de Marollen, die opgemerkt en gesignaleerd werd dankzij het Duurzame Wijkcontract.
Troc & Brol biedt een gratis en lokale ophaaldienst voor grofvuil aan huis, waarbij zachte mobiliteit (handkar, bakfiets, enz.) wordt gestimuleerd en voorwerpen in goede staat een tweede leven krijgen in zijn weggeefwinkel. Spullen die niet onmiddellijk in de winkel kunnen worden gelegd, worden schoongemaakt, hersteld of doorgestuurd naar lokale partners van de kringloopeconomie of de afvalverwerking dankzij de ophaaldienst van de Stad Brussel.
Naast haar eigen activiteiten wil de plek een gezellige plaats worden voor uitwisseling in verschillende vormen: een plaats om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen bij een kopje koffie of thee; om deel te nemen aan workshops, repaircafés en andere activiteiten; om de ruimte te delen voor spontane of terugkerende evenementen die door de verenigingen en bewoners van de wijk worden georganiseerd.
Kortom, Troc & Brol wil een instrument zijn dat verbondenheid creëert om weggegeven spullen op te waarderen. Alles gratis en voor niets maar met veel engagement!
Ons team is benieuwd hoe de Marollen er echt hun plek van gaan maken en hoe wij de wijk daarbij kunnen helpen.

Share