Test caption image cover [champ légende] NL

Rue des Capucins 30
1000
Openen in Google Maps

www.capucines.be/index.html

Emilie ManyEmail: info@capucines.bePhone: 02 502 02 09

Maandag tot vrijdag van 9u tot 17u

“Les Capucines” is de sociale kruidenierswinkel van de buurt.

Ze heeft twee missies:
(1) DE STRIJD TEGEN DE ARMOEDE door Brusselse gezinnen in moeilijkheden in staat te stellen levensmiddelen en non-foodproducten te kopen tegen lage prijzen. Elk jaar worden meer dan 450 gezinnen en geïsoleerde mensen geholpen door één keer per week naar de kruidenier te komen om hun huishoudelijke boodschappen te doen.

(2) DE TRAININGSMISSIE. Zij biedt een professionele en vormende ervaring aan werknemers die van de arbeidsmarkt zijn uitgesloten. De sociale kruidenier wordt al meer dan 15 jaar door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest erkend in zijn opdracht van socio-professionele integratie. Het biedt meer dan 20 werknemers per jaar de mogelijkheid om beroepsvaardigheden te ontwikkelen als magazijnmedewerker.

=> VOORWAARDEN VOOR TOEGANG. De cliënten zijn mensen in financiële moeilijkheden, die sociaal worden begeleid door partnerdiensten. Deze diensten zijn gespecialiseerd in de sectoren huisvesting, gezondheidszorg, jeugdhulpverlening, armoedebestrijding, enz.
51 sociale diensten zijn partners van Les Capucines en kunnen toegang verlenen aan hun begunstigden (klantenkaart voor een beperkte periode).

Share