Test caption image cover [champ légende] NL

RUE HAUTE 266
1000
Openen in Google Maps

petitessoeursdespauvres.org/france/province-de-paris-bruxelles/bruxelles/

Email: ms.bruxelles@psdp.be

7:00 – 20:30

Sint-Jozef tehuis – Zusterken der Armen

De Zusterken der Armen zetten de door Jeanne Jugan geïnitieerde aanpak voort en actualiseren.

Zij verwelkomen, troosten, verzorgen en begeleiden, tot het einde van hun leven, de bejaarden van bescheiden komaf die aan hen zijn toevertrouwd.

Het Sint-Jozef tehuis in Brussel is een plaats waar alle betrokkenen samenwerken voor het welzijn van de bejaarden. Het onthaalt inwoners van Brussel en omstreken van bescheiden komaf, zonder onderscheid van godsdienst of ras, vanaf de leeftijd van 60 jaar zonder leeftijdsgrens, alleen of met z’n tweeën, valide of half valide, afhankelijk van de beschikbare plaatsen.

Haar levensproject is het aanmoedigen en in stand houden van een familiegeest waarbij elke bewoner geïndividualiseerde kwaliteitsondersteuning krijgt en zijn welzijn en autonomie worden bevorderd. Er wordt bijzonder belang gehecht aan de eerbiediging van het menselijk leven.

Dit project zou niet kunnen bestaan zonder rekening te houden met de geschiedenis van de instelling en met een van haar specifieke kenmerken: de relatie met de congregatie van de Kleine Zusters der Armen en de aanwezigheid van een kleine religieuze gemeenschap binnen de instelling.

Het Sint Joseph tehuis kan 96 bewoners huisvesten in eenpersoonskamers.

De zorg

Een team van gekwalificeerd personeel begeleidt elke bewoner tot het einde van zijn leven wanneer hij verzorging nodig heeft.

Animatie…

Twee animatoren (logo en ergo), de Kleine Zusters, familieleden en vrijwilligers dragen dagelijks bij tot de vitaliteit van het Sint-Jozefhuis door het organiseren van :

workshop bezigheidstherapie, creatieve workshop

bordspellen

groepsuitstapjes (naar het strand, op bedevaart…)

theatervoorstellingen

verjaardagen van bewoners

verschillende partijen…

…Geestelijk

De kapel is voor iedereen toegankelijk.

De mis wordt opgedragen:

om 11 uur op weekdagen

om 10.30 uur op zon- en feestdagen

De rozenkrans wordt elke dag gebeden om 17.00 uur.

Share